Ładowanie Wydarzenia

• To wydarzenie minęło.

Warsztaty artystyczno-ruchowe

styczeń 11 @ 11:00 - 12:20

Studium natury, kształty, kolory i struktury roślin mogą zostać uwiecznione za pomocą malarskiego albo rysunkowego szkicu. Ich wygląd całkowicie się zmienia, gdy przykryje je śnieg. Zapraszamy do wspólnego oglądania muzealnej kolekcji w poszukiwaniu takich przykładów natury ukrytej pod śnieżnym puchem. Będą one podstawą do poznania techniki malarskiej, jaką jest monotypia. Zalecany jest luźny i wygodny strój, odpowiedni do ćwiczeń, z możliwością zabrudzenia podczas pracy twórczej z farbami i tuszem.

Prowadząca – Marzena Maya Rostkowska – z wykształcenia pedagog, magister sztuki, scenograf, ilustrator, grafik. Pisząca podróżniczka, a z zamiłowania do ruchu instruktorka taiji i qigongu w Fundacji Dantian. Sztuka i Ruch to jej pasja, którym daje uwagę i czas.

Bilety w cenie 15 zł, można nabyć w kasie, w Gmachu Głównym MNW na dwa dni przed wydarzeniem, od godz. 10.00. Zajęcia odbywają się w sali edukacyjnej koło restauracji, poziom -1. Więcej informacji

Szczegóły

Data: